Uniunea mecanicilor de tren din Renfe anulează greva

Uniunea spaniolă a mecanicilor de locomotivă și Asistenților Feroviari (SEMAF) a anunțat vineri că anulează greva mecanicilor de locomotivă, pe care organizația sindicală a început-o la 30 septembrie, după ce a ajuns la un acord cu Renfe. Greva a fost programată pentru această vineri și pentru zilele 11 și 12 octombrie, când are loc cunoscut sub numele de Puente del Pilar.

Compania feroviară a anunțat că a decis să răspundă ” cerințelor „pentru” recuperarea serviciului public pe care compania l-a furnizat cetățenilor înainte de covid” „într-o declarație, grupul Renfe a fost de acord să recupereze”toate trenurile, tot personalul și integritatea companiei publice și a angajaților săi”.

Renfe, în plus, a subliniat că a purtat discuții cu Uniunea șoferilor de tren de la începutul protestelor săptămâna trecută, în ciuda nerespectării serviciilor minime.

 

„Acordul dintre companie și Uniune include o serie de măsuri pentru recuperarea progresivă a serviciilor suprimate de pandemie, lucru pe care Renfe l-a desfășurat deja”, a explicat compania. Astfel, el a reamintit încorporarea în serviciul noilor șoferi de tren, „care trebuie să depășească procesele de instruire și aprobare necesare înainte de începerea activității de conducere a trenurilor de călători”.

Un alt acord la care au ajuns, după cum a explicat SEMAF, este „angajamentul de a menține integritatea companiei și a personalului său în fața privatizărilor și transferurilor”. Uniunea a insistat că serviciile feroviare au prezentat în prezent”un deficit de 861 mai puține trenuri pe zi, comparativ cu o zi similară din 2019″.

Aceste cifre, potrivit Uniunii, sunt „cu 25,830 mai puține trenuri pe lună și cu 309,960 mai puține trenuri pe an”. De asemenea, SEMAF a criticat că a fost „un serviciu pe care compania s-a deteriorat profitând de Covid-19 pandemie, și că nu intenționează să recupereze”.

Pe de altă parte, Renfe a subliniat că este adăugarea la muncă, de la sfârșitul stare de alarmă, 924 noi mecanici de locomotivă, „înmatriculări, care se va încheia în următoarele luni” și că va ridica cifra totală a 5,720, „cel mai mare de la începutul anului de Plan de Muncă”, potrivit unui comunicat.

De asemenea, compania a subliniat în declarația trimis mai devreme vineri că l-a întărit cu aproape 40.000 de locuri de oferta de servicii comerciale (AVE și Distanță Lungă) cu care se confruntă Pilar Pod, „în fața cererii tot mai mare de turiști, după ce ieri la SEMAF uniunii greva a fost anulat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.