Tensiunea lanțului de aprovizionare pune în pericol producția globală

Lanțurile de aprovizionare din întreaga lume au fost afectate de luni de zile de perturbări masive care nu au încetat de la izbucnirea coronavirusului.

Ca urmare a focarelor cauzate de COVID-19, terminalele portuare au fost inactive și, pentru moment, nu există suficiente Containere de marfă, ceea ce face ca prețurile să se înmulțească cu 10 față de anul precedent.

Acum, crizele energetice care afectează China continentală și Europa nu fac decât să agite și mai mult transportul maritim.

Capital Economics-și potrivit CNBC-a spus că numărul navelor care așteaptă în afara porturilor chineze a crescut din nou în ultimele săptămâni și descrie situația drept „îngrijorătoare”.

 

Astfel, la 30 septembrie, media de 7 zile pentru numărul de nave a fost de 206. Înainte de pandemie, era la 86 de ani.

Julian Evans-Pritchard, economistul firmei, a menționat că raționalizarea energiei de-a lungul lanțului de aprovizionare ar putea interfera cu capacitatea porturilor de a livra comenzi.

În acest fel, fabricile din China și Europa au închis temporar sau cel puțin au redus producția din cauza crizei energetice. Peste 60 de companii din China au suferit întreruperi conexe, iar lista este probabil să crească.

Dawn Tiura, președintele Asociației Sourcing Industry Group (SIG), a declarat că acest impact asupra aprovizionării cu energie va duce la o creștere a costurilor de fabricație, ceea ce va duce la o creștere a prețurilor de consum.

În acest fel, acestea sunt mărfurile care vor observa cel mai mult mușcătura situației actuale: alimente, electronice Apple și ornamente de Crăciun, încălțăminte și mașini.

Hrănire: presiunea asupra plantelor de îngrășăminte
În acest sens, experții prevăd că creșterea prețurilor la energie în Europa va avea un „efect serios de cascadă” asupra lanțurilor de aprovizionare cu alimente din regiune.

„Plantele majore de îngrășăminte au fost forțate să reducă producția din cauza creșterii costurilor, iar acum fermierii nu pot produce suficientă hrană”, a explicat președintele SIG.

Dar această presiune va duce, de asemenea, la o lipsă a unui produs secundar: dioxidul de carbon, care este utilizat într-o gamă largă de produse de consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.