Tehnologiefacebook lansează pentru preteens pentru a concura cu TikTok

Facebook a format o echipă pentru a studia tweens cu scopul de a crea produse axate pe ele și a comandat planuri strategice privind oportunitățile de afaceri pe termen lung prezentate de acești potențiali utilizatori, potrivit Wall Street Journal.

Conform informațiilor consultate de respectivul mediu, tehnologia s-a concentrat pe acest segment de vârstă, deoarece este „o audiență valoroasă neexploatată”.

Cu toate acestea, această rețea socială nu este singura care se confruntă sau s-a confruntat cu probleme legale din cauza modului în care minorii își folosesc produsele, dintre care unele precum TikTok sau YouTube ies în evidență.

 

După cum reamintește WSJ, legea federală privind confidențialitatea interzice colectarea de date despre copiii cu vârsta sub 13 ani, iar parlamentarii au criticat companiile de tehnologie pentru că nu fac mai mult pentru a le proteja de prădătorii online și de conținutul dăunător.

Documentele interne la care mass-media americană a avut acces arată că concurența rivalilor săi, în special Snapchat și TikTok, este un factor motivant în spatele activității sale.

Instagram Facebook Facebook se concentrează asupra utilizatorilor tineri este de așteptat să fie abordată în timpul unei audieri a Subcomisiei Senatului SUA joi viitoare, unde vor fi investigate efectele Instagram-ului deținut de Facebook asupra sănătății mintale.

Directorul Instagram, Adam Mosseri, a confirmat luni că compania va înceta să dezvolte o versiune a aplicației pentru copii, Instagram Kids, pentru a vorbi cu experții și părinții înainte de a continua, deși a spus că oricine poate minți despre vârsta lor pentru a accesa rețeaua socială.

Conform unui document de principii al acestui exercițiu Citat de același mediu, în ultimii cinci ani, Facebook a făcut pariuri mari în proiectarea de produse pentru a atrage pre-adolescenți în toate serviciile sale.

Cu toate acestea, la începutul anului 2021, un cercetător senior la tehnologie a prezentat colegilor săi o nouă abordare a modului în care ar trebui să se gândească la crearea de platforme pentru copii.

Angajatul a propus adaptarea funcțiilor sale la șase grupe de vârstă, inclusiv adolescenți adulți (16 ani și peste), Adolescenți (13-15 ani), preadolescenți (10-12 ani), copii (5-9 ani) și copii mici (0-4 ani).

Wall Street Journal explică faptul că nu este neobișnuit ca companiile să privească tinerii ca clienți, dar acest lucru devine dificil în cazul rețelelor sociale, cum ar fi Facebook și Instagram interzic copiilor să-și folosească platformele înainte de anii adolescenței, dar viitorul său depinde de woo.

Mosseri membre într-o declarație după articolul WSJ că, „la fel ca toate companiile de tehnologie,” ei doresc să atragă atenția următoarea generație, dar care este diferit de „cu bună știință” încercarea de a „atrage oameni care nu sunt destul de vechi”, pentru a folosi aplicațiile lor.

Managerul reamintește că compania a eliminat peste 600.000 de conturi în ultimele trei luni pentru încălcarea regulilor sale privind limitele de vârstă.

Prima incursiune a firmei în produse specifice pentru copii a fost lansarea în 2017 a Messenger Kids, o aplicație video și chat cu control parental concepută cu scopul de a stabili scena pentru ca cei mici să se mute, la un moment dat, pe alte platforme precum Facebook, potrivit documentelor interne.

Cu toate acestea, unele cercetări de piață au arătat că interesul pentru o astfel de platformă scade după vârsta de 10 ani, deoarece tweens asociază rețeaua socială cu persoanele în vârstă.

În același timp, ei nu sunt încă interesați de Instagram, în timp ce Snapchat a câștigat în volum de adepți în acest interval de vârstă, la care s-a adăugat ulterior creșterea TikTok.

Instagram Facebook Instagram un sondaj din 2020 Pew Research Center Citat de aceeași mass-media relevă că 30% dintre copiii cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani folosesc TikTok, 22% Snapchat, 11% Instagram și 6% Facebook.

Astfel, grupul se bazează pe Instagram pentru a recruta utilizatori tineri, în speranța că vor îmbătrâni pe platforma omonimă a companiei în timp.

Echipa de la compania fondată de Mark Zuckerberg care studiază tweens a stabilit un obiectiv de 3 ani pentru a-și da seama cum să ofere tinerilor produse de social media concepute special pentru ei.

Experții au remarcat că găsirea modului de a ajunge la ele ar fi doar jumătate din provocare, în timp ce convingerea părinților că produsele sunt sigure ar fi cealaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.