Tehnicienii Trezoreriei consideră că evazioniștii „documentelor Pandora” vor scăpa de sancțiuni

Cele 601 de persoane de naționalitate spaniolă legate de „documentele Pandora”, complotul realizat de consorțiul internațional de jurnaliști de investigație care a descoperit evaziunea fiscală a sute de personalități prin conturi „offshore”, ar putea evita sancțiunile și sentințele pentru eventualele lor infracțiuni fiscale pentru întârzierea inspecției.

Deci, pentru a denunța experți al Ministerului de Finanțe (Gestha) într-un comunicat de presă, în care se plânge că „lentoarea”, în formă de înregistrări întârziere de 4 luni de la începerea inspecției de averi mari, și companiile legate de complot, în timp ce surse a Agenției Fiscale amintind de Economia Digitală, care a trimis deja cereri de informații către mass-media implicate.

Tehnice cere să fie în măsură pentru a începe cercetarea, la doar o săptămână după ce a făcut publice informații și trei zile de la Trezorerie, prin intermediul Biroului Național de Investigare a Fraudelor (ONIF), dependente de Agenția Fiscală (MÂNCAȚI), a trimis o cerere de informații către mass-media spaniole, care au publicat ziarele’ (‘Cea de-a Șasea” și ” Țară) pentru a colecta documentația și de a investiga potențialul de fraudă.

 

În mod special, Gestha subliniază că, atunci când ONIF primește de la mass-media toate informațiile necesare, inclusiv a 601 persoane de naționalitate spaniolă și 751 legate de companiile offshore, se va verifica dacă locuitorii au inclus aceste proprietăți în modelul 720 de bunuri în străinătate, și dacă veniturile obținute sunt declarate în impozitul pe venit și proprietate în Impozitul pe Avere.

În caz contrar, se va întocmi o propunere de a include în planul de inspecție persoane și entități care nu au declarate; cu toate acestea, Gestha avertizează că „în acel timp, aceste averi mari vor fi prezentate complementare declarații care vor fi fost pregătit de birouri mari din spaniolă de consultanță”.

Trezoreria se apără „”urmează procedura care în cazurile anterioare”
La rândul lor, surse din cadrul Agenției Fiscale sublinia că este” public și notoriu „, care cererile de informații au fost deja trimise către mass-media spaniole, care au publicat „papers” și sublinia că aceeași procedură este urmată și în cazurile anterioare, cum ar fi ‘Panama Ziarelor, care a făcut în cele din urmă se stabilească cu lichidări.

În plus, aceștia subliniază Economiei Digitale că o inspecție nu poate fi deschisă dacă nu există suficiente elemente, în special având în vedere că majoritatea celor 600 de spanioli presupuși implicați în complot nu au nici măcar nume, motiv pentru care toate informațiile posibile au fost solicitate de la mass-media consorțiului care a descoperit complotul.

Anii ‘Pandora Lucrări de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ) sunt rodul unei colaborări jurnalist de mai mult de 600 de jurnaliști de 150 de mass-media și aproape 120 de țări au examinat 12 milioane de documente obținute de la 14 birouri dedicat la crearea de societatile „offshore”, și care face clar pentru 35 de șefi și foști șefi de Stat (14 dintre ele în america latină) și mai mult de 330 de înalți funcționari și politicieni din 91 de țări.

De asemenea, implică numeroși antreprenori, cântăreți, fotbaliști și artiști. În cazul Spaniei există 601 persoane, printre ei pentru că Carulla și Grifols, cântăreți Julio Iglesias și Miguel Bosé, Manchester City, antrenorul Pep Guardiola, cantareata Columbiana Shakira sau Premiul Nobel pentru Literatură, Mario Vargas Llosa.

Tehnicienii cer să înceapă inspecția și să critice „încetinirea”
Pentru a nu frustra posibilitatea sancționării și raportării posibilelor infracțiuni fiscale către parchet, Festha solicită Ministrului Finanțelor să permită tehnicienilor să înceapă imediat inspecția marilor averi și companii care sunt deja cunoscute. Conform calculelor lui Gestha, 38.000 de milioane de euro ar fi colectate dacă marile averi ar fi investigate.

În ciuda timpului la care se referă documentele Pandora, tehnicienii subliniază că, dacă acești oameni nu au inclus proprietatea acestor companii offshore sau proprietățile din străinătate în modelul 720, aceste sume vor fi calificate ca un câștig de capital nejustificat care va fi impozitat la rata marginală maximă a impozitului pe venit din ultimul an nu este prescris, între 43,5% și 48% în 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.