Seniorliberaler har insisteret på, at Australien tilmelder sig et 2050 netto nul klimamål, vil ikke koste landbrugs-og minedrift, da Scott Morrison mulls Nationals krav.

Nationals leder Barnaby Joyce tog junior koalitionspartnerens betingelser til premierministeren torsdag aften.

Det er underforstået, at listen er et bredt sæt principper snarere end en ønskeliste over specifikke projekter eller udgiftsforpligtelser.

Statsborgere mødes igen søndag eftermiddag for at modtage en opdatering om forhandlingerne.

Morrison er overbevist om, at han vil være i stand til at tage et 2050 net zeroero-mål til COP26-klimaforhandlinger, der starter om lidt over en uge, hvor det føderale kabinet træffer den endelige beslutning.

Han fortalte journalister fredag, at der ville blive truffet en beslutning tidligt i næste uge og afgive en meddelelse, før han tog afsted til Glasgo.til konferencen.

“Jeg forventer at se nogle yderligere oplysninger i dag, og vi vil arbejde igennem det og bestemme, hvad vi vil tage frem til kabinettet i næste uge,” sagde premierministeren.

Kasserer Josh Frydenberg forbliver stramt om statsborgernes forespørgselspris, da forhandlingerne mellem koalitionspartiets ledere fortsætter.

“Det er ikke et binært valg mellem en stærk økonomi og en lavere emission fremtid. Vi kan få begge dele. Det er vores plan,” fortalte han Sky ne .s.

“Det er klart, at vi har mere at sige i de kommende dage .”

Forsvarsminister Peter Dutton sagde, at Australien ikke ville tilmelde sig noget, der ville skade landbrugs-eller minesektoren.

“Men lige så skal vi være realistiske om-fra dronningen, Rupert Murdoch ned-folk har tilmeldt sig nul 2050 mål,” fortalte han Sky.

“Det er virkeligheden for mange af vores handelspartnere.”

Dutton advarede sine koalitionskolleger om, at kampen mod klimapolitikken kunne være dødelig, hvis den fortsatte i en kampagne.

“Fra vores eget perspektiv kan vi kæmpe om klima ved det næste valg-vi mister det valg,” sagde han.

“Vi kan have en pragmatisk regering, der handler om at sikre, at vi kan sikre job, vi kan holde små virksomheder i gang.”

Stedfortrædende Arbejdsleder Richard Marles sagde, at regeringen risikerede job i det regionale Australien, hvis den ikke tog mere handling mod klimaændringer.

“Den person, der virkelig er premierministeren i dette land, er Barnaby Joyce,” fortalte han Nine Net .ork.

“Sådan fungerer det under denne regering. Han er den, der kalder skuddene her.”

Kernen i borgernes bekymringer er virkningen af dybere emissionsreduktioner på landdistrikterne og regionale job og industri, især minedrift og landbrug.