Mens Australiens uldindustri kæmper med, hvordan man tiltrækker og fastholder skæremaskiner, vil en af de ‘bedste i spillet’ i næste uge ramme den magiske milepæl på en million får-klippet efter mere end 30 år i branchen.

Der er næppe en wooolshed over NS.Southern Tablelands, at Troy Smith ikke har klippet ind, omhyggeligt udskærer sig et ry som en hurtig, men omhyggelig shearer, der altid har taget enorm stolthed i sit arbejde.

Smith er født og opvokset i Crook .ell og har klippet siden 1989 og lærte oprindeligt et par tricks af handelen fra ældre bror, Ashley.

“Da jeg startede, var det lidt hård kærlighed,” Sagde Smith.

“Der var ingen skoler eller træningsdage. En entreprenør gav mig et håndstykke og sagde: ‘ikke whhinge og ikke skære dem’.”

Følgende tæt på et årti klipning til det Sydlige Kød, slagteri i Goulburn, Mr Smith sluttede sig til Peter og Tracy Robinson ‘ s store Sydlige Tablelands-baseret kontraherende-holdet, hvor han har tilbragt de sidste 19 år klipning får overvejende i hele det sydlige MIDTJYLLAND.

“Først var det noget, jeg lige kom ind på . Men det er blevet min livsstil; mit liv, ” han sagde.

“Og nu er det svært at komme ud af, fordi det er i mit blod.

“Jeg har mødt mange forskellige mennesker – nogle rigtige tegn. Jeg nyder at arbejde med mange forskellige mennesker, og med klipning er du ikke sammen med de samme mennesker hver dag.”

Smith siger, mens udstyret og teknikken, der bruges til klipning, næppe har ændret sig i det forrige århundrede, fårens størrelse er steget dramatisk – især i de sidste fem år.

En entreprenør gav mig et håndstykke og sagde: ‘ikke whhinge og ikke skære dem’.
– Troy Smith

“Fårene er massive nu, det er bestemt den største ændring, jeg har set,” sagde Smith.

“Det gør bestemt jobbet meget sværere og kan påvirke antallet af skærere, der opholder sig i branchen. Unge kroppe er bare ikke designet til at løfte 100 til 150 kilo får dag ind, dag ud.”

Smith officielt begyndte at holde et tal af hans daglige tal fra 1994, og med en daglig optælling på omkring 150 til 200 får om dagen, han forventer at ramme en million mark i begyndelsen af November.

Boss, Peter Robinson, har høstet ros på en ven, han beskriver som en stille achiever og “en af de bedste håndværkere, du nogensinde vil møde”.

“Han klager aldrig, han gør bare jobbet,” sagde Robinson.

“Jeg kan ikke finde nok gode ord at sige om Smithy, og jeg tror virkelig, at branchen ville være på et bedre sted, hvis der var flere skærere som Troy Smith.

“Han har været en hurtig shearer hele sit liv og er lige så ærlig som dagen er lang.

“Han tager enorm stolthed i sit arbejde. Det er en fantastisk præstation, og en han har arbejdet hårdt for at nå.”

På bare 49, HR Smith, der nu bor på en ejendom på Breadalbane, vest for Goulburn, indrømmer klipning har været ‘grusom på kroppen’, men siger, at han har ingen planer om at hænge op hans håndstykke helst snart.

“Det har været et mål at komme til en million. Hvor længe efter det ved jeg ikke rigtig.”