Queensland Land Women ‘ s Association (QCWA) har rettet flere vigtige spørgsmål, der vedrører landdistrikterne og regionale fællesskaber på dette års 98 årlige State Conference, som blev afholdt fra oktober 25-27 i Gladstone.

To hundrede og tyve to delegerede fra hele Queensland tilsagn om deres støtte bag vigtige spørgsmål som sikrere fodgænger krydser, parkering, sanitære containere til mandlige toiletter, fjernundervisning overnatning, palliativ pleje i regionale områder, vold i hjemmet og falder armyworm kontrol.

Konferencen var også vært for statsfinalerne for offentlige taler, poesi, madlavning, håndværk, stykke fremstilling, blomsterkunst, strikning og hækling konkurrencer, med de respektive vindere annonceret i løbet af ugen.

 

Følgende spørgsmål var nogle af de beslutninger, der blev flyttet og båret af delegatesc .a-delegaterne i løbet af de tre dage.

Faldende limitarrego high highwayay hastighedsgrænse på Miles
En af de presserende beslutninger, der blev fremsat til delegatesc .a-afdelingsdelegaterne, adresserede speedarrego High .ay-hastighedsgrænsen på Miles.

Miles-filialen har bedt Milesc .a om at” kraftigt anmode ” statsregeringen om at reducere 60 km hastighedsgrænsen til 40 km i Murilla Street, Miles, mellem da .son Street og RJ Simmonds Bridge.

De delegerede har bedt om øjeblikkelig installation af gågaden aktiveret trafiklys i Miles CBD, for at tillade sikker adgang fra den ene side til den anden af Murilla Gaden, før liv er tabt.

Flyttet af Miles branch delegates Susan Gales og udstationeret af Jennifer Sigfield, Fru Gale sagde, at en ulykke var uundgåelig uden udpegede fodgængerovergange

“Hundredvis af tunge køretøjer, der transporterer husdyr, minedrift udstyr og forsyninger, brændstof og kemikalier passerer gennem det centrale forretningsområde af Miles hver dag i ugen. En lastbil, der kører med 60 km i timen, har lidt håb om at stoppe, hvis en person, ung eller gammel eller imellem, gå ud for at krydse gaden nu,” sagde Fru Gale.

“Vi får at vide, fartgrænsen, vil være reduceret til 50 kilometer i timen gennem byen, når ombygningen er færdig, men vores argument er, hvorfor er de arbejdstagere om synet har ret til en 40 kilometer per time zone, mens de arbejder, men samfundet, der bor og arbejder der hver dag er der ikke ret til det samme niveau af sikkerhed, når arbejderne er væk?”

Beslutningen blev vedtaget enstemmigt, hvor alle 222 delegerede stemte for” presserende anmodning ” ministeren for Transportueensland Transport og hovedveje Mark Bailey for at sikre, at vejen er sikker for alle trafikanter og fodgængere.

Calliope fodgængerovergang
En anden sag fremsat til delegerede var øget parkering og bedre vejadgang til Calliope State School, for at forbedre sikkerheden for alle trafikanter og reducere overbelastning i området.

Flyttet af Bryanne Kerr fra Calliope C .a-grenen og udstationeret af Rhonda .are fra Boyne Valley-grenen, Calliope-grenen har bedt om en fodgængerovergang.

Fru Kerr sagde, at mangel på parkering og dårlig vejadgang betød, at familier og deres børn risikerede deres liv, mens de krydser vejen for at komme i skole.

“Calliope State School ligger på da .son High .ay, Calliope . Skolen henvender sig til cirka 650 studerende, lige fra Prep til Klasse 6,” sagde Kerr.

“Det Dawson Motorvejen er et tungt køretøj og farligt gods rute, med tunge køretøjer, der kører forbi skolen, herunder stenbrud belastninger, logning lastbiler farligt gods køretøjer, der transporterer brændstof eller ammoniumnitrat.

“Øget parkering og bedre vejadgang til Calliope State School vil forbedre sikkerheden for alle trafikanter og reducere overbelastning.”

Beslutningen blev igen gennemført enstemmigt, med alle 222 delegerede stemmer for at tage anmodningen om Transport og hovedveje, uddannelse Queueensland og Gladstone Regional Council.

Sanitære skraldespande i mandlige offentlige toiletter
Spørgsmålet om ingen sanitære skraldespande til mandlige offentlige toiletter behandles også på dette års konference.

Resolutionen var fremsat af de delegerede fra Darling Downs division, der har anmodet om, at sundheds-placeringer gives i mandlige offentlige toiletter i offentlige parker og indkøbscentre i hele Queensland.

Flyttet af Highfields C .a branch delegeret Gladys McKay og udstationeret af Crystal .enham fra Middle Ridge, Fru Mckay sagde, at sanitetsbakker betragtes som en rutinemæssig bekvemmelighed i kvindelige toiletter, men ikke findes i mandlige Toiletter.

“Det er blevet gjort opmærksom på QC .a, at mænds offentlige toiletter ikke har bortskaffelsesbeholdere,” sagde Fru Mckay.

“Med bevidstheden om, at prostatacancer i vores samfund er førende inden for sundhedsuddannelse, er det meget nødvendigt at overveje at levere skraldespande til bortskaffelse af kontinenshjælpemidler.

“Mænd skal tage deres brugte pose eller pude ud til deres kone / partner for at de kan bortskaffe i de kvindelige toiletter. Hvad med en mand, der ikke har nogen til at gøre det for ham?

Beslutningen blev gennemført, og QC .a vil sende breve til statens sundhed afdeling og lokale regeringer.

På stedet indkvartering på Longreach fjernundervisning
At QC .a har kraftigt anmodet om, at undervisningsministeren tillader indkvartering på stedet på geografisk isolerede skoler i fjernundervisning for familier at have overkommelig adgang til at deltage i Mini-skole og andre aktiviteter.

Flyttet af G .en Rogers fra Longreach branch og udstationeret af Bryanne Kerr fra Calliope branch, Fru Rogers argumenterede for, at miniskoler er ekstremt vigtige for studerende og forældre i landdistrikter og fjern fjernundervisning.

“Dette er ofte deres eneste interaktion med deres peer-gruppe, at kunne arbejde i et klasseværelse, deltage i teams sport og forbinde med andre for at bryde isolationen. Så vigtigt for mental sundhed og velvære,” sagde Fru Rogers.

Beslutningen blev vedtaget enstemmigt.

Palliativ pleje i regionale områder
Demographicueenslands demografiske profil i 2019 oplyste, at 15.7 procent af befolkningen er over 65 år.

Adgang til vigtige tjenester såsom palliativ pleje forbliver meget begrænset og kan kræve, at beboerne rejser hundreder til tusinder af kilometer for pleje.

QC .a har “stærkt anmodet om”, at både statslige og føderale regeringer øger finansieringen til palliativ pleje og opsøgende tjenester i samfundet.

Fremsat af Michele Connors fra Emu Park-filialen og udstationeret af Margaret Laughton fra Gracemere, Fru Connors sagde, at offentligt finansierede palliative plejetjenester er begrænsede og leveres hovedsageligt i Brisbane, Sunshine Coast og to .nsville.

“Folk, der dør ofte ønsker at gøre det i komfort i deres eget hjem. Community Outreach-tjenester, der vil støtte patienten og deres familier i samfundet, er ekstremt begrænsede på regionale og landlige steder og ikke-eksisterende i fjerntliggende områder,” sagde Fru Connors.

“Når et familiemedlem ønsker at dø derhjemme, falder ansvaret for pleje på kvinder, og ofte er det ældre kvinder, der bærer byrden af denne pleje i samfundet. Palliativ pleje af patienter i offentligt finansierede regionale og landlige hospitaler er også meget begrænset.

“Yderligere finansiering er påkrævet for at give udpegede palliativ pleje i patientsenge på regionale hospitaler og adgang til opsøgende tjenester i regionale, landdistrikter og fjerntliggende dele af .ueensland. ”

Beslutningen blev vedtaget enstemmigt.

Vold
Delegatesc .a-delegaterne har enstemmigt vedtaget en beslutning, der kræver, at ofre for vold i hjemmet kan ansøge om en advarsel uden at skulle betale gebyrer.

Fremsat af Joy Coulson fra Eumundi-filialen og udstationeret af Patsy Lee fra Maleny-filialen, Fru Coulson sagde, at advarsler ofte indgives, når parterne er i strid om ejendomsspørgsmål.

“Advarslen bevarer status .uo af ejendomstitlen for at give parterne tid til at løse tvisten, enten mellem sig selv eller gennem retssystemet,” sagde Fru Coulson.

“Betydelige gebyrer skal betales ved indgivelse af en advarsel. For dem i voldssituationer kan disse gebyrer være uoverkommelige på grund af et øjeblikkeligt behov for at flygte og på grund af økonomisk misbrug. Gebyrer for en simpel advarsel lodgement er $232 plus juridiske gebyrer.”

Beslutningen blev vedtaget enstemmigt.

Et andet spørgsmål, der blev bragt til conferencec .a-konferencen, var, at der kræves retshjælp for at levere kontinuerlige tjenester til ofre for vold i hjemmet hele året.

Flyttet igen af Joy Coulson fra Eumundi branch og udstationeret Patsy Lee fra Maleny branch, Fru Coulson sagde, at forskning viser, at vold i hjemmet er kendt for at spike i juletiden.

“I løbet af denne periode lukker retshjælp i Queueensland sine tjenester i op til 2 uger, hvilket efterlader ofrene sårbare, når de er mest i nød,” sagde Fru Coulson.

“Julen har en tendens til at være en tid med mere. Flere familiebesøg, mere mad shopping, mere nuværende køb, mere alkohol forbruges, flere udgifter. Denne sæson af mere kan forværre familier under belastning. Dette kan føre til vold i hjemmet i husstanden.”

Beslutningen blev vedtaget enstemmigt, og QC .a har kraftigt anmodet om, at der kræves retshjælp for at levere kontinuerlige tjenester hele året, og hvor kontinuerlig service ikke er mulig, tilgængelig via en 24 timers hotline skal leveres for at give ofre for vold i hjemmet adgang.