Prețul energiei electrice revine cu 5% la 184 de euro

Prețul luminii își continuă tendința ascendentă. Nu chiar de la intrarea pe scena de la Puente de la Hispanidad a reușit să cuprindă evoluția pieței angro de energie electrică, care va crește cu 5% pe zi de luni să stea la 184.48 de euro pe megawatt-oră (MH/h).

Spania a lăsat în urmă cea mai scumpă duminică din istoria sa, dar criza energetică continuă. „Piscina” electrică va juca luni o creștere care a devenit o tendință obișnuită odată cu începutul săptămânii prin reluarea activității de afaceri și industriale. Deși în acest caz, prinde în ajunul sărbătorii din 12 octombrie.

 

Diferența poate fi văzută dacă o comparăm cu datele din anul precedent. În urmă cu doar un an, costul energiei electrice a fost stabilit la 27, 84 Euro, potrivit înregistrărilor făcute de operatorul pieței Iberice de energie (OMIE). Costul a fost atunci de aproape șapte ori mai ieftin decât acum.

Costul energiei electrice va atinge apogeul luni la ora 20.00, când sistemul de prețuri va ajunge la 241, 27 euro pe megawatt oră. În timp ce minimul va avea loc la ora 3 dimineața, cu o valoare de 125, 01 Euro.

Rusia promite mai mult gaz Europei după criza energetică
Analiștii economici anticipează că criza economică va continua și în ultima perioadă a anului, ca urmare a creșterii prețurilor la gaze pe piața internațională. Este combustibilul utilizat de centralele electrice cu ciclu combinat pentru a-și genera energia.

În ciuda acestui fenomen, Europa a primit vești bune în această duminică din Rusia. Guvernul rus s-a angajat să-și mărească livrările de gaze către bătrânul continent. „Suntem gata să facem acest lucru”, a declarat Vladimir Putin, potrivit Agenției Efe.

Deși măsura poate ajuta la redirecționarea creșterii prețurilor la gaze care atinge toate piețele blocului comunitar, Rusia a luat predispoziția de a preveni acest fenomen, de asemenea, sfârșesc prin a distruge economia rusă. În schimb, Moscova speră să avanseze construcția noii sale conducte Nord Stream 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.