NS.-regeringen anmodede Narrabri-Gasprojektet om at blive ridset fra en føderal regeringsliste over hurtigsporede projekter, på grund af bekymring ville det få den uafhængige vurderingsproces til at virke forudbestemt, informationsfrihed dokumenter har afsløret.

Efter forsikringer fra premierministerens kontor optrådte Santos coal seam gas-projektet imidlertid på listen over 15 kommercielle projekter, der ville blive sporet hurtigt af hensyn til et økonomisk opsving efter COVID.

Australian Conservation Foundation vandt for nylig en syv måneders kamp for at tvinge den føderale regering til at frigive nøgledokumenter, der understøttede den hurtige sporing af beslutningsprocessen.

E-mails fra juli 2020 vis NSW regering bad om Hotel? at “blive fjernet fra PM ‘s list”, fordi “nogen indtryk af, at resultatet af IPC [NSW Uafhængig Planlægning Kommissionen] processen er forudbestemt kunne underminere offentlighedens tillid i processen”.

En højtstående embedsmand i Departementet for Premierminister og regering reagerede, der peger ud både MIDTJYLLAND og Commonwealth-regeringer havde offentligt støttede Hotel? projektet på grund af dets potentiale til at øge gas, så de hurtigt-tracking bør ikke være kontroversielt.

“Med hensyn til at sikre offentlighedens tillid i beslutningsprocesser, jeg tror, der kan styres effektivt ved at sikre beskeder er passende respektfuld, hvor tingene er på i de relevante godkendelsesproces,” PM&C officielle skrev.

“Jeg er ikke sikker på, at optagelse på listen over større projekter ændrer den offentlige opfattelse af, at projektet støttes af begge regeringer som en prioritet, naturligvis underlagt relevante lovgivningsmæssige godkendelser.”

NS.IPC gav Santos’ projekt faset godkendelse i September 2020, fire måneder efter at have vist sig på fast-track-listen.

Låse Porten MIDTJYLLAND koordinator Georgina sagde Woods NSW regering var retten til at være bekymret fast-tracking projektet ville underminere den endelige beslutning og sted unødig pres på det uafhængige panel.

“Det får det til at se ud som om den føderale regering kampagne til fordel for gasfeltet,” sagde Fru .oods.

“Dette var alt sammen teater af Common .ealth, for at skabe en atmosfære, som dette gasfelt var nødvendigt – hvilket er et synspunkt, vi naturligvis er uenige i.”

I januar 2020, NSW regering og Commonwealth slog et $2 milliarder energi-aftale, som vil kræve MIDTJYLLAND producere yderligere 70 petajoules gas om året i east coast marked, i bytte for opførelse af nye samkøringslinjer, tegning af nye ikke-kul til elproduktion, og midler til reduktion af emissioner projekter.

Fru Woodsoods sagde, at aftalen var et andet eksempel på, at den føderale regering lægger pres på IPC for at godkende Santos-projektet.

“MOU blev citeret i IPC i sin endelige beslutning…. der var meget pres fra den føderale regering til fordel for gasprojekter,” sagde Fru .oods.

Narrabri-Gasprojektet har været på vent, da det ventede på resultatet af en udfordring i Land-og Miljøretten, som blev løst til fordel for virksomheden denne måned. Santos administrerende direktør Kevin Gallagher sagde, at den juridiske proces havde skubbet projektets tidslinje tilbage med 12 måneder.

ACF-talskvinde Jolene Elberth smækkede den føderale regering for at trække informationsfriheden ud.

Regeringen forsøgte at bruge fem forskellige fritagelseskategorier for at forhindre frigivelse af dokumenterne. Fru Elbert sagde, at det nu effektivt havde indrømmet, at ingen af undtagelserne Gælder ved at frigive alle de oplysninger, ACF først anmodede om i juli 2020.

“Disse dokumenter, der afslører noget af den forhastede og rodede proces bag 15 projekter, der får prioriteret behandling, burde aldrig have været holdt hemmelig for offentligheden,” sagde hun.

“Det faktum, at ministeren til sidst frigav alle dokumenterne, når ACF tog denne sag til administrativ appeldomstol, viser, at FOI-systemet ikke fungerer i offentlighedens interesse.

“Australierne har ret til at vide, hvordan vores regeringer træffer beslutninger om at beskytte eller ikke beskytte miljøet, vi alle deler. ACF vil søge omkostninger i denne sag.”