Netflix crește prețurile în Spania în mijlocul războiului „streaming”

Netflix crește rata în Spania și planul standard merge de la 11.99 euro pentru a-12.99, în timp ce prima merge de la 15.99 la 17.99 euro. Cu toate acestea, decizia platformei a fost așteptată după ce a aplicat aceeași politică în Statele Unite în octombrie 2020 și în alte țări europene, cum ar fi Franța, în August.

Începând de Luni, 11 octombrie, noile prețuri se aplică noilor utilizatori, cu toate acestea, vor ajunge în scurt timp clienților deja abonați la aceste două planuri, care vor vedea creșteri ale facturilor începând cu 18 octombrie, adică o săptămână mai târziu.

 

Ceea ce iese în evidență de această decizie Netflix este că, în timp ce standard și premium rate du-te și două de euro, cel care rămâne aceeași este cel de bază: 7.99 euro pentru a viziona și de a descărca conținut de pe un singur dispozitiv și fără posibilitatea de a le urmări în înaltă definiție, o opțiune practică pentru acei utilizatori care consuma serie doar pe micile ecrane.

„Actualizăm prețurile pentru a reflecta îmbunătățirile catalogului nostru de serii și filme și calitatea serviciului nostru. Și cel mai important lucru: să putem continua îmbunătățirea propunerii noastre de valoare”, compania justifică această creștere a prețurilor. „Scopul nostru este de a oferi divertisment care depășește așteptările abonaților noștri.”

Război de streaming
Creșterea ratei de Netflix are loc în timp ce concurența în creștere cu Disney+ și Amazon Prime Video și aterizare de HBO Max în Spania este de așteptat pe 26 octombrie, un serviciu care va costa 8,99 euro pe lună, la fel ca HBO în prezent, Spania are, desigur, va oferi un abonament anual de 69,99 euro.

În ciuda faptului că Netflix este compania lider în acest sector, are un buget anual în producția superioară 17,000 milioane de dolari, astfel încât se estimează că în 2022 ar putea investi până la 22,500 milioane în crearea de conținut și, la rândul său, este o companie cu o datorie de aproape 15,000 milioane.

Mai exact, compania californiană a intrat anul trecut în 46, 2 milioane în Spania, cu 74% mai mult decât în 2019 și a obținut un profit de 2, 2 milioane, cu 57, 1% mai mult. De asemenea, Netflix, care are seturi în Tres Cantos (Madrid), a lansat peste 50 de titluri realizate în Spania între 2016 și septembrie 2021.

Deși compania nu oferă datele de abonat în Spania, potrivit Digital TV Research, ar fi ajuns la 4,5 milioane de abonați până la sfârșitul anului 2020. În plus, estimările CNMC au indicat în aprilie că giganții de streaming, inclusiv Netflix, Amazon, HBO și Disney+, au depășit anul trecut 8 milioane de contracte în țară, cu 30% mai mult decât în 2019.

Lasă un răspuns