Regeringen er under pres for at frigive den modellering, der understøtter dens 2050 net-zero plan, som eksperter hævder, at planen “vildt overdrevet” mængden af kulstof, der kan være afsondret gennem landbrugsjord, og på gården, beplantninger.

Indtil videre har regeringen modstået opfordringer til at frigive dataene, med premierminister Scott Morrison fortalte Parlamentet, at modelleringen ville blive frigivet “i de næste par uger”.

På torsdag, Institut for industri, videnskab, energi og ressourcer, der blev afsløret i Senatet, estimerer, at modelleringen, der blev leveret til regeringen for dens klimaplan, ikke var egnet til offentliggørelse, fordi det måtte skrives om “på et tilgængeligt sprog” for offentligheden.

Klimaplanen forudsiger, at 17 megaton kulstof vil blive opbevaret i nationens jord i 2050 – et tal, som Australia Institute advisor Polly Hemming mærkede “skør” og sandsynligvis ikke tog højde for jordens variation og tørringsklimaetendens.

Modellering for planen forudsagde også, at op til 63Mt kulstof hvert år kunne modregnes i 2050 til 1,5 millioner hektar beplantninger på gården eller 43 tons pr.

Imidlertid, Fru Hemming sagde, at selv i de mest frugtbare områder, træer når et maksimalt sekvestreringspotentiale på omkring 19 ton en hektar om året.

“Jeg har ingen ID.om, hvor disse tal kom fra, men det er bare vanvittigt,” sagde hun.

“Træer binder ikke bare uendeligt CO2, de når ligevægt. For at opretholde en konstant sekvestrationshastighed skal du fortsætte med at plante flere træer. Det er ikke et sæt-og-glemme aftale.”

I henhold til 2050-køreplanen vil jordforskydninger tegne sig for 10 til 20 procent af at nå det samlede netto-nul-mål, som landbrugsindustrien har hilst velkommen, idet den peger på de økonomiske muligheder, Den ville skabe for landmændene.

Men Fru Hemming sagde, at den “urealistiske plan” lægger pres på landmændene for at være sølvkuglen for at udligne fossile brændstofemissioner.

“Landmænd er i frontlinjen med klimaændringer, og mange af dem udfører allerede bedste praksis, når det kommer til jord,” sagde hun.

“Denne plan er en anklage mod regeringen, og den lader [landmænd] ned.”

Grønne landbrugs talsmand Senator Peter .hish-.ilson sagde Endnu en gang, at koalitionen satte ressourcesektoren foran primære industrier.

“Ved at sætte interessen for LNP’ s fossile brændstofdonorer før landmænd, sælger LNP ikke kun deres politiske repræsentation af landbrugssamfund, men sælger også deres fremtid, ” sagde Senator .hish-.ilson.

“Det er endnu et forræderi, et vanvittigt og dybt uvidende forræderi, at borgerne prioriterer en fremtid med at grave op og brænde de nøjagtige beskidte fossile brændstoffer, der vil gøre dele af dette land ubeboelige og uproduktive i vores levetid.”

Australiens Instituts cheføkonom Richard Denniss sagde, at hele planen var “en øvelse i at forestille sig, at tingene bliver bedre med tiden.”

“Der er ingen overvejelse om, hvad der sker, hvis noget i modellen, ikke kun jordkulstof, bliver værre – det er ikke kun ekstrem techno-optimisme, det er dårlig planlægning,” sagde Denniss.