Mașinile zburătoare vor ateriza în 2024 în orașele mari

Mașinile zburătoare ar putea fi o realitate comercială în 2024, dar adevărata provocare va fi crearea de legi și reglementări pentru controlul traficului aerian. Aceasta este prognoza lui Hugh Martin, CEO al Lacuna Technologies, o companie de tehnologie care ajută orașele să creeze reglementări de transport.

Martin explică CNBC că comercializarea mașinilor zburătoare este o chestiune de ani. El pune ca exemplu mai multe companii care sunt deja în el, precum Xpeng (producător chinez de mașini electrice) sau Fiat Chrysler.

 

În această vară, compania Klein Vision a reușit să aibă mașina sa aeriană, flying car, să finalizeze un zbor de mai mult de o jumătate de oră între aeroporturile din Nitra și Bratislava, în Slovacia.

Potrivit acestui expert tehnologic, sosirea vehiculelor aeriene nu înseamnă automat că cerul orașelor mari devin scene ale unui film de ficțiune științifică.

Când apar primele modele, unii oameni le vor putea permite. Dar chiar și așa, CEO-ul Lacuna Technologies consideră că va fi normal ca acești proprietari de mașini zburătoare să prefere să continue să conducă mașini de o viață și să rămână pe drum.

Până când va exista o reglementare consecventă,” conducerea vehiculelor care rămân pe drum va rămâne cel mai sigur mod de a călători”, explică Martin. „Ceea ce se va întâmpla este că aceste prime mașini zburătoare vor fi folosite pentru a transporta pachete, materiale, Valize… Va fi un avantaj mai mare decât credem.”

În ceea ce privește reglementările, orașele sunt din ce în ce mai preocupate de modul în care vor putea gestiona traficul odată ce mașinile aeriene vor deveni realitate.

Expertul tehnic prezice reguli care vor specifica locurile în care o mașină poate decola, călători prin aer sau pe uscat. Vor exista, de asemenea, zone restrictive, programe de navigație aeriană, reguli de distanțare

„Va dura mult timp pentru a veni cu soluția potrivită pentru fiecare pas. Trebuie să vă imaginați că în loc să aveți un singur aeroport în fiecare oraș cheie, vor exista mii de aeroporturi răspândite.”

În cazul Statelor Unite, Martin anticipează că Administrația Federală a Aviației și NASA colaborează cu furnizorii de drone sau taxiuri aeriene pentru a crea o hartă mai mult sau mai puțin realistă a traficului aerian al viitorului.

Lasă un răspuns