Lumina rămâne stabilă la 184, 29 euro pe MWh

Prețul energiei electrice va rămâne stabil în piața de gros sau „pool” pentru marțea viitoare, ajungând la prețul mediu de 184.29 euro/megawatt-oră (MWh), cu 0,1% mai mic decât prețul de energie electrică a atins luni. Cu această scădere, probabil marcată de weekendul și ruperea podului din 12 octombrie, care a dus la oprirea consumului de energie, lumina Oferă un răgaz buzunarelor consumatorilor casnici și antreprenorilor.

Cu toate acestea, trebuie amintit că acest „răgaz” nu încetează să sugereze că lumina rămâne de aproximativ cinci ori mai scumpă, deoarece la 12 octombrie 2020 prețul era în jur de 38, 38 euro/MWh.

Conform datelor gestionate de operatorul pieței Iberice de energie electrică (OMIE). Acesta va fi din nou între 21:00 și 22:00, atunci când lumina va ajunge la maxim de vârfuri, costa 226.74 euro/MWh, în timp ce prețul minim va ajunge la el, între 17:00 și 18:00, atunci când acesta va costa 149.36 euro/MWh.

 

 

Cu toate acestea, această scădere temporară nu afectează creșterea prețului energiei electrice, care continuă într-o tendință ascendentă clară, cu scăderi în sărbători și în weekend. Dovada acestui fapt este că prețul mediu la care în septembrie a fost închis 156.14 euro / MWh ajunge la prețuri de peste 200 de euro/MWh și, în octombrie, prețul mediu este deja de peste 200 de euro, cu vârfuri care au ajuns la 300 de euro / MWh.

Cu această pauză, energia electrică din Spania scade în raport cu nivelurile altor țări europene, unde nu este festivă și este că în Regatul Unit prețurile sunt la 209 lire sterline / MWh (246, 22 euro/MWh). În Franța, costurile de energie electrică 188.47 euro / MWh; în Italia, 218.54 euro/MWh; și în Germania, prețul va sta la 167.43 euro / MWh.

În prezent, fluctuațiile constante ale pieței angro de energie electrică sau „pool” afectează numai consumatorii care sunt acoperiți de piața reglementată sau de regimul PVPC, aproximativ 11 milioane de persoane. Cu toate acestea, diverse asociații și experți au avertizat că cei 17 milioane de consumatori a căror energie este contractată pe piața liberă, adică convenită cu compania, își vor vedea facturile crescând de la primele renegocieri ale contractelor.

Acest lucru nu a împiedicat nu numai gospodăriile private, ci și companiile care au nevoie de această resursă pentru a funcționa să fie puse sub control. Acesta este cazul fabricii de oțel Sidenor, care a anunțat deja că își va opri funcționarea pentru următoarele 20 de zile, deoarece cheltuielile implicate în creșterea exorbitantă a prețului luminii nu sunt acceptabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.