En ny national tørkepolitik bør udvikles for at sikre Australiens landbrugs langsigtede levedygtighed, en to-årig regeringsundersøgelse har fundet.

Siden slutningen af 2019 har et føderalt udvalg undersøgt, hvilke huller der findes i regeringens reaktion på tørke. Det fandt restriktive kriterier for støtteberettigelse, og” byrdefulde ” ansøgningsprocesser var store hindringer for adgang til støtte.

Mange af de 20 henstillinger havde til formål at få alle regeringsafdelinger og statslige regeringer på samme side ved at bruge de samme tørkeindikatorer, hvilket ville give en klar vejledning om, hvornår der skulle ydes yderligere økonomisk støtte.

Udviklingen af en ny national tørkepolitik var et centralt forslag for at sikre, at alle tørkeramte landmænd kunne få adgang til støtte, uanset hvilken vare de producerer.

Flere landbrugsorganisationer presser på for en nationalt konsekvent tilgang til tørke. I øjeblikket kan ad hoc-tørkehjælpsforanstaltninger undergrave tørkeresistenstiltag, mens der er betydelige variationer i støttemekanismer i forskellige jurisdiktioner.

Udvalget anbefalede også, at forenkle og effektivisere den tørke støtte processen, ved at pre-udfyldelse af ansøgninger, hvor det er muligt med oplysninger, der allerede er afholdt af offentlige myndigheder og udvide økonomisk støtte til forsyningskæder og post-farmgate sektorer.

Uden for boksen blev der fremsat ideer til at stimulere økonomien i landdistrikterne forvitring af virkningerne af tørke, såsom decentralisering af personale til offentlig service til regionale byer.

Rapporten placerede et stort fokus på at øge finansieringen af mental sundhed til regionale områder, der oplever tørke og markerede udvidelse af støtteberettigelseskravene til finansiering af vandinfrastruktur.

Udvalget opfordrede regeringen til at acceptere anbefalingerne og bemærkede, at tørkeforholdene “sandsynligvis ville blive hyppigere, alvorlige og længere på grund af klimaændringer”.

Graingro .ers administrerende direktør David McKeon sagde, at der var mange virkelig positive resultater fra udvalget, der “afspejlede, hvad producenterne har sagt i lang tid”.

“Det er år som dette, når vi har en kofangerafgrøde over hele landet, når tørke ikke er foran sindet,” sagde hr.

“Men det bedste tidspunkt at gennemføre tørkepolitik er ikke midt i tørke.

“Vi bør tænke på tørke som et element, der stemmer overens med den aktuelle klimaændringssamtale. Det ville være fantastisk at se regeringen tage nogle af disse anbefalinger op og se dem indføre politiske indstillinger, der hjælper os med at håndtere de mere ekstreme vejrbegivenheder i pipeline.”