Den føderale regering har udpeget en tidligere højtstående embedsmand til at vurdere, hvordan Murray-Darling bassin vand markeder og samfund tillid kan forbedres.

Tidligere sekretær for landbrugs-og vandressourcer Daryl .uinlivan er udnævnt til hovedrådgiver i et panel til at undersøge henstillinger fra en australsk konkurrence-og Forbrugerkommissionsrapport, som blev frigivet i Marts.

Selv om ACCC ikke fandt noget bevis for markedsmanipulation, bemærkede den, at markedets integritet kunne undermineres, og anbefalede at oprette et nyt agentur for Vandmarkeder til regulering af handel.

Wateruinlivan ville blive støttet af en rådgivende gruppe til at samarbejde med bassinstater om at udvikle en køreplan for reform af vandmarkedet, der ville forbedre styringen, strukturen og driften af vandmarkederne.

“Vi har lyttet til samfund i Murray-Darling-bassinet for at sikre, at vi leverer praktiske løsninger, så vandmarkederne fungerer mere effektivt og effektivt,” sagde Minister Pitt.

“Daryl .uinlivan er godt placeret til at lede og rådgive mig om reformer af vandmarkedet i betragtning af hans landbrugs-og vanderfaring og som tidligere leder af Produktivitetskommissionskontoret.”

“Mruinlivan vil begynde at arbejde fra i dag for at rådgive om handlinger, der hurtigt kan træffes og accepteres af Bassinstater inden December, og udvikle en endelig køreplan i løbet af 2022.”

HR Quinuinlivan sagde bassin samfund ønskede sikkerhed for, at de havde pålidelige, fit-til-formål vandmarkeder, der gav alle en retfærdig gå, og at samfundet kunne have tillid til.

“Jeg ser frem til at komme videre med jobbet og udvikle en køreplan, der kan informere den australske regerings tilgang til dette kritiske stykke offentlig politik,” sagde hr.

“Mit fokus vil være på at forbedre vandmarkedet uden at tilføje unødvendige omkostninger og lovgivningsmæssige byrder for brugerne.”

De resterende ni medlemmer af ekspertpanelet, der bistår Mruinlivan, vil blive annonceret i den nærmeste fremtid.