Google își accelerează noul sistem de securitate după prăbușirea Facebook

În luna mai, Google a anunțat că va implementa treptat autentificarea în doi pași pentru a-și lua rămas bun de la parole și acum, pe măsură ce avansează pe blogul lor, au accelerat procesul.

Până la sfârșitul anului, acestea vor activa această setare de securitate în mod implicit —pe care o puteți activa dacă doriți de astăzi— pe 150 de milioane de conturi.

Ceea ce face această opțiune de securitate este că atunci când introduceți parola și contul dvs., profilul dvs. nu este deschis direct, ci necesită un al doilea pas care este de obicei activat printr-un mesaj sau un e-mail și ceea ce realizează este consolidarea securității împotriva oricărui posibil atac cibernetic.

 

„Și din moment ce știm că cel mai bun mod de a ne menține utilizatorii în siguranță este să ne activăm în mod implicit protecțiile de securitate, am început să configurăm automat conturile utilizatorilor noștri într-o stare mai sigură”, puteți citi în postarea pe blogul Google.

„Până la sfârșitul anului 2021, intenționăm să înscriem automat 150 de milioane de utilizatori Google suplimentari în 2SV și să solicităm 2 milioane de creatori YouTube să-l activeze”, adaugă el.

După cum s-a subliniat în Verge, în 2018 doar 10% din conturile active au folosit autentificarea cu doi factori și de atunci, Google încurajează și încurajează utilizatorii să activeze această opțiune care va fi obligatorie într-un timp foarte scurt.

Unitatea companiei americane pentru acest model de Confidențialitate a făcut ca această tehnologie să fie disponibilă pe mobil, indiferent dacă este Android sau iOS.

Din fericire, pentru cei care nu pot activa acea verificare în doi pași, Google lucrează la alte opțiuni pentru a păstra conturile utilizatorilor în siguranță, deși până acum nu a spus nimic despre asta.

De asemenea, a oferit mai multe pensule despre modul în care va ajuta la menținerea conturilor utilizatorilor săi în siguranță cu un manager de parole care verifică peste 1,000 de milioane de parole pe zi și care va ajuta, de asemenea, la generarea de parole protejate pentru alte aplicații și pe care le puteți accesa fără probleme din meniul aplicației Google pe iOS, Android sau Chrome.

Nu în ultimul rând, compania americană evidențiază managerul de cont inactiv, care vă va permite să decideți ce să faceți cu contul dvs. dacă încetați să îl utilizați sau nu mai este disponibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.