Francesc Escánez: „turismul de lux a fost reactivat înainte datorită măsurilor sanitare”

Turismul de lux a cunoscut cea mai gravă criză din istoria sa, dar a durat mai puțin decât restul sectorului. Recuperarea a venit mult mai devreme, deoarece unele destinații precum Maldive, Costa Rica sau Mexic nu au durat mult pentru a deschide frontierele.

Acest lucru a făcut ca acei oameni cu putere de cumpărare ridicată să se întoarcă să călătorească rapid. Acest lucru este explicat de Francesc Escanez, CEO al Atlántida Travel, o agenție de turism de lux cu sediul în Barcelona, care stă de aproape 20 de ani.

Escanez indică faptul că criza Covid-19 a determinat scăderea vânzărilor între 90% în primele luni ale pandemiei, comparativ cu scăderea de 10-15% pe care au avut-o în criza din 2008. „A fost cea mai gravă criză din istorie pentru turism, Am trecut de la un 2019 istoric pentru a nu vinde nimic pentru că nu puteai pleca de acasă.”

 

În opinia sa, recuperarea nu are „efect de șampanie”, nu a existat o explozie de oameni care pleacă într-o călătorie, dar rezervele cresc puțin câte puțin. Clienții de călătorii de lux au economisit și acest lucru a ajutat, dar pandemia i-a făcut și mai exigenți.

„Acum caută mai multe informații, mai multă flexibilitate și călătoresc întotdeauna cu asigurare.”De asemenea, caută destinații mai durabile și excursii în natură.

Întrebare: Ce trebuie să aibă o călătorie pentru a fi considerată lux?

Trebuie să fie diferit, clientul nu dorește ca două călătorii să fie aceleași pentru doi clienți diferiți. Sentimentul că este unic și exclusiv. De aceea, nu oferim o broșură, ci pornim de la o foaie goală și, după ce vorbim cu clientul, vedem preocupările și gusturile acestuia, ce tip de hoteluri le place și oferim o experiență reală. Ceea ce îl face luxos sunt serviciile pe care le oferim.

Care au fost destinațiile preferate înainte de pandemie?

În 2019 destinația vedetă a fost Maldive, deși la fel a fost Japonia și safari în Africa, atât în Kenya, cât și în Tanzania sau Africa de Sud; America de Sud și Asia de Sud-Est au fost întotdeauna cele mai vândute, deoarece luxul Asiatic, în valoare pentru Bani este extraordinar.

În ceea ce privește prețul, trebuie spus că în călătoriile de lux există un minim, dar nu există niciodată un maxim. Prețul mediu al călătoriilor noastre este de 5.000 de euro pe persoană sau 10.000 de euro pe cuplu. Dar există întotdeauna unele între 20.000 și 30.000 de euro.

Criza a afectat turismul de lux?

Acesta a afectat toate tipurile de turism de la închiderea frontierelor în martie 2020. Ceea ce este adevărat că, în timp, turismul de lux a fost reactivat înainte și acest lucru a fost influențat de măsurile de sănătate, care în unele țări au devenit mai flexibile.

Deja în vara anului 2020 au fost deschise unele destinații, Maldive a fost destinația vedetă și în 2020, deoarece au cerut doar un test PCR pentru a intra. Este o țară sigură, pe fiecare insulă există un hotel cu puține camere și este ușor de controlat dacă a existat un caz de coronavirus.

O curiozitate este că clienții erau atât de confortabili fără mască și în aer liber, încât au cerut să prelungească șederea încă câteva zile. În 2021, pe măsură ce oamenii au fost vaccinați, pe lângă Maldive, s-au călătorit mult în Dubai. Dar a existat, de asemenea, o anumită recuperare în safari în Africa și mai ales în Costa Rica și Mexic.

De asemenea, trebuie menționat că în această vară am vândut mai multe călătorii în Europa decât în alți ani. De exemplu, Italia, Grecia, Croația și Portugalia au fost printre cele mai solicitate.

Există sezonalitate în turismul de lux?

În Spania, toată lumea pleacă în vacanță în iulie și August, dar clienții noștri fug de vară și de supraaglomerare. Și, de asemenea, pentru moment, ei merg invers. Adică profită de iarnă pentru a călători în zone tropicale cu vreme bună.

Prin urmare, la sfârșitul lunii septembrie și mai ales în octombrie începe sezonul nostru de vârf. Una dintre cele mai bune perioade ale anului pentru noi este Crăciunul, clienții noștri petrec de obicei în afara sfârșitului anului, există deja multe vânzări închise pentru acele date.

Ați observat mai puțini clienți ca urmare a crizei?

Unii vor fi fost afectați de criză, dar, desigur, nu observăm că și-au redus bugetul pentru călătorii, dimpotrivă, cred că au crescut prețurile pentru că prelungesc călătoriile.

Am început să avem suficientă muncă, deși cred că vom reveni la normal în martie 2022. Dar în prezent există deja o mulțime de activități pentru poduri și Crăciun.

Pe lângă călătoriile de lux, oferiți mai multe servicii?

Da, călătorii de afaceri, gestionate de Departamentul corporativ. Aici am observat și o reactivare importantă din septembrie, deși la nivel intern. Oferim acest serviciu companiilor mici și mijlocii, iar majoritatea se întorc la întâlniri față în față.

Se credea că, odată cu tehnologia și noile obiceiuri, va dura mai mult să se recupereze, dar nu. Organizăm chiar mici convenții și congrese. Ce se întâmplă dacă s-a schimbat este timpul mediu al acestui tip de călătorie, acum există multe călătorii dus-întors sau la fel de mult de o noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.