Gartneri arbejdere har fået et løft i form af en $ 3.2 millioner føderale regering tilskud.

Midlerne er blevet tildelt en af branchens top organer Gro .com at hjælpe tilskynde virksomheder til at tage op regeringens Fair Farm program.

Lanceret af regeringen i samarbejde med Gro .com, programmet hjælper med at sikre, at arbejdstagerne får retfærdig behandling samt at hjælpe med at løfte beskæftigelsesstandarderne.

Gro .com administrerende direktør Stephen Barnard sagde, at programmet var den perfekte måde for arbejdsgivere at gøre det rigtige af deres ansatte.

“Vi er meget begejstrede over denne investering fra den australske regering til at støtte den videre optagelse af industrien ledede Fair Farms program,” HR Barnard sagde.

“Gro .com udviklet Fair gårde med industrien til at støtte avlere og fremme bevidsthed og uddannelse af etiske beskæftigelsespraksis på tværs af friske produkter sektor i Australien.

“Ved at deltage i programmet kan avlere med sikkerhed implementere Australske arbejdspladsrelationer, love og industristandarder, mens de gør det, de gør bedst – vokse førsteklasses mad til australiere.”

Yalara Hydrogardens, som vokser grøn grønne i nærheden af Toowoomba i Queensland ‘ s Darling Downs regionen, er blevet en af de seneste Fair-Farm certificerede virksomheder.

“Hvis du føler, at du allerede er en etisk producent, vil Fair Farms-programmet bekræfte og støtte det, du allerede har på plads,” sagde Yalara Hydrogardens’ Jancie Co .ie.

“Den oprindelige tanke om et andet sæt regler at overholde inden for vores landbrugsvirksomhed-som vi har drevet siden 1994 relativt hændelsesfri – var ikke noget, jeg var begejstret for.

“Men når man først kom ind i Fair Farms-programmet, var de fleste retningslinjer og regler alligevel almindelig praksis for vores gård.”

Den føderale landbrugsminister David Littleproud sagde, at han håbede, at den seneste finansieringsrunde ville tilskynde flere virksomheder til at komme ombord med programmet.

“Fair Farms-programmet er der for at hjælpe gartnerivirksomhed med at gøre det rigtige, både for deres ansatte og deres virksomheder,” sagde hr.

“Vi ved, at de fleste landmænd ønsker at gøre det rigtige af deres arbejdstagere, men at navigere i beskæftigelse og arbejde sundheds-og sikkerhedsforskrifter kan være en kamp.

“Fair Farms blev sammensat af Gro .com for at støtte alle medlemmer af den australske havebrugsforsyningskæde med de værktøjer, information og uddannelse, de har brug for for at være en kompatibel og etisk arbejdsgiver.

“Jeg opfordrer alle, der er involveret i havebrugsforsyningskæden, til at undersøge dette program.”