Facebook atribuie colapsul său global unei modificări de configurare eronate

Instagram Facebook a identificat deja glitch-ul care a determinat ca aplicațiile sale să se prăbușească la nivel global, agitând atât serviciile Whatsapp, cât și Instagram. Inginerii companiei americane au atribuit încetinirea tehnologică unei „modificări de configurare defecte” în rețeaua lor.

Vice-președinte al Infrastructurii, Santosh Janardhan, a detaliat într-o declarație că eroare de configurare a afectat „trunchi routere care coordona traficul în rețea” între diferite centre de date care multinațională are, provocând blocarea dintre principalele sale instrumente, inclusiv platforme de ei înșiși.

 

„Această întrerupere a traficului de rețea a avut un efect în cascadă asupra modului în care comunică centrele noastre de date, oprindu-ne serviciile”, a explicat el pe blogul companiei.

Janardhan a subliniat că compania nu a detectat până acum că eroarea a compromis datele utilizatorilor în niciuna dintre cele trei aplicații mobile deținute de Mark Zuckerberg, deși și-a arătat disponibilitatea de a continua investigarea pentru a cunoaște mai detaliat motivele prăbușirii.

„Ne cerem scuze tuturor celor afectați și lucrăm pentru a înțelege mai multe despre ceea ce s-a întâmplat astăzi, astfel încât să putem continua să facem infrastructura noastră mai rezistentă”, a subliniat el.

Mark Zuckerberg pierde 6,000 milioane cu pana de curent
Blocarea serviciului Facebook, care a durat aproape șase ore, a provocat o gaură economică pentru multinațională. Activele fondatorului său au fost reduse cu peste 5.100 de milioane de euro ca urmare a scăderii generale a acțiunilor grupului la bursă.

Averea personală a lui Zuckerberg a scăzut la aproximativ 105.000 de milioane de euro după impactul prăbușirii principalelor sale aplicații, ceea ce a însemnat că pierde o poziție în clasamentul celor mai bogate personalități din lume. Acum este al cincilea, în spatele lui Bill Gates, Bernard Arnault, Jeff Bezos și Elon Musk, potrivit datelor Bloomberg Billionaires Index.

Suspendarea a venit într-un moment sensibil pentru Facebook, care a fost punctată de scurgeri de la propriul personal despre barierele sale slabe în prevenirea răspândirii conținutului despre traficul de persoane, vânzările de organe, pornografia, violența împotriva minorităților etnice și droguri, care a fost publicat de Wall Street Journal.

Lasă un răspuns