David Card, Joshua D. Angrist și Guido W. Imbens câștigă Premiul Nobel pentru economie

Economiștii David Card, Joshua D Angrist și Guido W. Imbens au fost premiate, luni, Banca Premiul Suediei în științe Economice în Memoria lui Alfred Nobel 2021, mai frecvent cunoscut sub numele de Premiul Nobel în Economie, pentru contribuția sa la extinderea experimentelor naturale.

În termeni generali, premiul tratează concluziile bazate pe experimente nedorite, cunoscute și sub numele de cele naturale. De aceea, Academia Regală suedeză de Științe a recunoscut David Carte pentru „lui empirică contribuții la economia muncii”, precum și Joshua D. Angrist și Guido W. Imbens pentru „lor contribuții metodologice de analiză a relațiilor cauzale”.

Laureații științei economice din acest an ” au arătat că multe dintre întrebările mari ale societății pot fi răspuns. Soluția lor este de a folosi experimente naturale, situații care apar în viața reală care seamănă cu experimente aleatorii”, a expus Academia.

În plus, de la instituția care acordă Premiul Nobel pentru Economie au subliniat, de asemenea, că câștigătorii au oferit „noi cunoștințe despre piața muncii și au arătat concluziile despre cauzele și efectele care pot fi extrase din experimentele naturale. Acest lucru sa răspândit în alte domenii și a revoluționat cercetarea empirică.”

 

„Multe dintre marile probleme din științele sociale au legătură cu relațiile cauză-efect. Cum afectează imigrația salariile și nivelurile de ocupare a forței de muncă? Cum poate afecta învățământul superior salariul viitor al unei persoane?juriul a interogat în timpul unei conferințe de presă.

„Aceste probleme sunt greu de rezolvat pentru că nu avem cu ce să comparăm. Cu toate acestea, au arătat că este posibil să răspundem la aceste întrebări folosind experimente naturale, în care, fie prin evenimente întâmplătoare, fie prin schimbări în politicile publice, diferite grupuri de persoane sunt tratate diferit”, explică membrii juriului.

Cercetătorii din economie nu pot efectua studii clinice controlate, așa că trebuie să aleagă alte metode pentru a-și desfășura cercetarea, spre deosebire de alte discipline, cum ar fi medicina. De aceea intră în joc experimente naturale, care folosesc situații din viața reală pentru a studia impactul diferitelor variabile.

Pentru funcția de președinte al Academiei de Științe Economice Comisiei, Peter Fredriksson, ” David Cardului de studii pe probleme nucleare pentru societate și contribuții metodologice de Angrist și Imbens au arătat că experimente naturale sunt o sursă bogată de cunoștințe.“

De asemenea, sub judecata lui Fredriksson” ” cercetarea celor trei laureați Nobel în Economie a sporit substanțial capacitatea noastră de a răspunde la întrebări cauzale cheie, ceea ce a fost de mare folos pentru societate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.