CriteriaCaixa va contribui cu 95 de milioane la Fundația bancară La Caixa

Afaceri hólding de companii deținute de La Caixa, CriteriaCaixa, a anunțat vineri că va contribui cu până la 95 de milioane de euro de la La Caixa Bancar Fundație.

Potrivit Efe agenției, aceasta ar fi fost de acord joia trecută de către consiliul de administrație al fundației prezidat de Isidre Fainé în timpul unei întâlniri în care s-a decis, de asemenea, că veniturile ar fi făcut printr-o singură plată și de încasat de la problema premium element.

 

Plata va avea loc începând de vineri, după cum a anunțat într-un raport de la comisión Nacional del Mercado de valores (CNMV), și la Caixa Fundația este finanțată prin dividende de toate companiile care alcătuiesc Criterii, fiind Caixabank, unul dintre ei, ca hólding controlează până la 30% din banca.

Acest venit vine într-un moment în care o bună parte din entitățile care alcătuiesc criteriile trăiesc un moment economic bun, deoarece valoarea bursieră a companiilor deținute de criterii a crescut cu aproximativ 3.000 de milioane în doar șase luni, ajungând la 17.684 de milioane de euro, în prima jumătate a anului 2021.

Creșterea în valoarea de piață de valori și, în total, rezultatele a ceea ce este un obiectiv bun semestru sunt mai bine înțelese atunci când companiile care alcătuiesc CriteriaCaixa, și este că acest conglomerat este format din una dintre cele patru mari companii de electricitate din Spania, Naturgy. Pe piața comunicațiilor, Cellnex este una dintre cele mai mari multinaționale din sector, iar în sectorul financiar, Caixabank este al treilea membru al grupului.

Cu toate acestea, există mai multe companii care fac parte din entitatea, care este pe deplin diversificate în mod tradițional sectoare strategice în Spania și este, de asemenea, integrate Abertis, Aigües de Barcelona și Coloniale imobiliare, printre altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.