Consiliul companiei aeriene Wamos demisionează în bloc în timp ce așteaptă salvarea SEPI

Organismul de conducere al Wamos Air este dizolvat. Doi din trei directori, José Antonio Iturriaga și Helena Herrero Starkie, demisia din poziția lor și societatea în sine a anulat numirea ca director al Manuel Torres Valencia.

Firma nu se poate recupera din criza de sănătate și așteaptă de la începutul anului ca fondul să sprijine solvabilitatea companiilor strategice gestionate de SEPI Green light pentru salvarea care a solicitat o sumă de 75 de milioane de euro.

Surse apropiate companiei indică faptul că aceste schimbări „sunt organizaționale.”Ei subliniază, de asemenea, că încă nu au nicio veste despre SEPI. Deși alte surse vorbesc despre posibilitatea ca guvernul însuși să fi comandat aceste modificări în consiliu, așa cum a făcut-o cu Air Europa sau Duro Felguera după ce a aprobat salvarea sa.

 

Compania aeriană Wamos a semnat-o pe Helena Herrero ca membru al Consiliului de administrație în februarie 2019. Hererro este președinte și CEO al HP, pentru Spania și Portugalia, director al Naturgy și președinte al Fundației I+E Innovación España.

Doar câteva zile mai devreme, compania a numit José Antonio Iturriaga, senior advisor la Fondul Monetar Internațional și responsabil pentru restructurarea spaniolă instituțiile financiare în numele FROB.

Când numirea acestor directori a fost anunțată în urmă cu doi ani, Wamos Air a explicat că vor fi „responsabili” pentru consolidarea etapei de creștere prin care trece compania. Compania aeriană a închis 2019, înainte de izbucnirea pandemiei, cu o cifră de afaceri de 226 milioane de euro.

Conform ultimelor sale conturi-publicate în vara anului 2020-cel mai grav scenariu prevăzut de companie implică o scădere a câștigurilor înainte de impozite, amortizare și dobândă în 2020 de 99%.

Deși avertizează că impactul economic definitiv al situației de criză generalizată nu este cunoscut și, prin urmare, nu este posibil să se facă o cuantificare exactă a acestora. În orice caz, prognoza Wamos Air este de a reveni la nivelurile de venituri pre-pandemice până în anul fiscal 2023.

În timpul pandemiei, compania aeriană abia s-a limitat la zborurile de repatriere și de marfă. Dar în iunie trecută și-a recuperat zborurile către Varadero, Punta Cana și Riviera Maya.

Wamos Air nu este singura companie care așteaptă un răspuns de la SEPI, până acum doar Air Europa, Plus Ultra și Avoris au primit răspunsuri în ceea ce privește turismul. Și încă mai așteaptă naviera Armas, Air Nostrum, Hesperia sau Room Mate, printre altele.

Fondul este dotat cu 10.000 de milioane de euro și doar puțin peste 1.000 de milioane au fost plătite. Mai mult de 60 de companii așteaptă încă confirmarea, iar majoritatea sunt din sectorul turismului.

Grupul din care compania face parte și cu care împărtășește numele său, Wamos, este un conglomerat de 81% deținută de Izvor de fond și include, de asemenea, agenția de turism Nautalia și operatorii de turism Wamos Excursii și Wamos Circuitos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.