Cacaolat pierde 6,1 milioane pentru închiderea barelor

Închiderea barurilor și restaurantelor a marcat 2020-ul Cacaolat. Populara firmă de milkshake de ciocolată a lăsat 25% din cifra de afaceri în anul coronavirusului pentru a pierde o mare parte din vânzările care apar în industria ospitalității. Pierderile au fost de 6,1 milioane de euro, cea mai mare din 2013, când Cobega și Damm tocmai a salvat compania.

Potrivit datelor depuse la Registrul Mercantil, Cacaolat închis ultima campanie cu un număr roșu de 6,1 milioane de euro, comparativ cu -0.3 milioane de euro recoltate în 2019. Vânzările au rămas la 44 de milioane de euro față de 59 de milioane în anul precedent, potrivit Ara.

 

Compania a fost astfel afectată de scăderea vânzărilor în industria ospitalității, care a rămas închisă în prima stare de alarmă și a suferit restricții –în special în Catalonia, piața sa principală—în restul anului. Marja fiecărei unități comercializate într-o bară este mult mai mare decât cea a supermarketurilor.

De asemenea, Cacaolat nu a beneficiat de boom-ul consumatorilor din supermarketuri în timpul primului val al coronavirusului. În raportul său de management, compania regretă că a văzut”scăderea semnificativă a vânzărilor în majoritatea canalelor de distribuție din cauza crizei”.

Coronavirusul trunchiază recuperarea Cacaolat
Izbucnirea pandemiei tăiat scurt lent de recuperare care Cacaolat a întreprins din Cobega și Damm luat 100% din capitalul său în 2011, când a fost pe cale să dispară sub conducerea acestuia, atunci proprietarul, Clesa, o filială de acum defunct Noi Rumasa.

În 2012, vânzările au fost de 31,8 milioane de euro și s-au ridicat la de 61,8 milioane de euro în 2018. Cifra de afaceri părea să atingă un plafon din cauza dificultăților de creștere a ponderii afacerilor internaționale, iar în 2019 cifra se ridica la 59 de milioane.

În această perioadă, Cobega și Damm au atins un profit maxim de 3, 3 milioane de euro în 2017. Înainte de pandemie, atât în 2018, cât și în 2019, grupul era deja în roșu: 1, 8 milioane, respectiv 0, 3 milioane au rămas.

Taxe pentru Damm
În ciuda declinului afacerilor, Damm a decis în iunie să păstreze 100% din acțiunile Cacaolat. Grupul de fabricare a berii a decis să păstreze jumătatea pe care nu o deținea, în mâinile Cobega-acționar de referință al partenerilor europeni Coca-Cola-, pentru un preț care nu a depășit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.