Abertis va investi mai mult de 300 M în construcția a două tuneluri în Santiago de Chile

După încheierea taxelor de trecere în Spania, Abertis se îndreaptă spre Chile. Filiala sa din această regiune a Americii de Sud, holdingul vías Chile, a încheiat un acord cu guvernul chilian pentru desfășurarea unei investiții de peste 300 de milioane de euro care vizează decongestionarea uneia dintre zonele cu cel mai mare trafic din nordul Santiago de Chile.

Mai exact, grupul controlat de Benetton și Florentino Pérez va construi două tuneluri unidirecționale de 1, 5 kilometri fiecare care vor conecta teritoriile din zona metropolitană a capitalei chiliene. Potrivit companiei, lucrările vor începe în prima jumătate a anului 2022 și vor dura 40 de luni, adică în jur de trei ani.

 

„Proiectul va economisi combustibil și timp de călătorie pentru utilizatorii acestor drumuri, prin îmbunătățirea fluxului de trafic și va permite Santiago de Chile să reducă poluarea asociată cu volume mari de trafic”, a declarat compania într-un comunicat de presă. În plus, această inițiativă va include 22 de hectare de noi spații publice pentru agrement și spații verzi.

Abertis are în prezent, prin filiala sa, concesiunea autostrăzii Centrale, un drum urban de 62 de kilometri care traversează orașul Santiago din Chile de la nord la sud prin două axe de drumuri expres de mare viteză care generează cel mai mare volum de trafic din țară . Aceasta este una dintre cele șase concesii din portofoliul Abertis din Chile și, ca parte a acordului semnat cu Ministerul Lucrărilor Publice (MOP), va fi prelungită cu încă 20 de luni.

Autostrăzile chiliene stimulează traficul
Ebitda Abertis în Chile în prima jumătate a anului 2021 a fost de 174 de milioane de euro, o parte semnificativă din cele 1,600 de milioane de euro înregistrate de Abertis din ianuarie până în iunie. Pe parcursul anului 2021, autostrăzile chiliene au cunoscut o creștere puternică a traficului, care arată din iulie o recuperare de la nivelurile din 2019, după cum a explicat grupul într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.