Den føderale regering vil pumpe 330 millioner dollars i fem projekter designet til at spare vand over Murray-Darling-bassinet.

Morrison-regeringen vil pumpe $ 330 millioner i fem NS.-vandgenvindingsprojekter i Murray-Darling-bassinet.

Men arbejdskraft hævder, at koalitionen spiller indhente efter mange års politiske fejl i flodsystemet.

I henhold til bassinplanen er 605 gigaliter vand beregnet til nyttiggørelse gennem projekter, der undgår behovet for vand, der skal købes tilbage fra Vandingsanlæg til miljøet.

Men mange af forsynings-og begrænsningsforanstaltningerne er ikke på vej til at opfylde planens 2024-frist.

Vandminister Keith Pitt sagde, at regeringen ønskede at samarbejde med NS.for at sikre, at ændringer kunne leveres på det tidspunkt.

“Dette handler om at Knuckle ned for at levere det fælles engagement fra de australske og NS.-regeringer for at opnå bedre miljøresultater i Murray-Darling-bassinet,” sagde han.

“Koalitionsregeringen vil fortsætte med at arbejde sammen med andre bassin jurisdiktioner for at opnå et sundt flodsystem, der understøtter blomstrende landbrug og samfund.”

Labor vand talskvinde Terri Butler sagde politiske fiaskoer hober sig op under premierminister Scott Morrison og Nationals leder Barnaby Joyce.

“Dagens meddelelser sporer ikke hurtigt, de er meddelelser fra panikede regeringer, der er godt bagud og scrambling for at indhente,” sagde hun.

“Enhver investering i at levere Murray-Darling Basin-planen er velkommen. Men dagens meddelelser undlader at besvare’ hvordan, hvornår og hvor meget ‘ spørgsmål, der forbliver centrale for planens succes.”

NS. – Vandminister Melinda Pavey sagde, at projekterne blev valgt baseret på feedback fra samfundet.

“Gjort rigtigt, disse projekter kan bidrage til at holde 605 gigaliter vand i produktiv brug, gavne miljøet og levere de sunde floder, vi alle stoler på,” sagde hun.

De fem projekter omfatter Koondrook-Perricoota Flo.muliggør værker, en mid-Murray anabranches begrænsninger demonstration, og bæredygtige omdirigering grænser offset i to lavere Murray låse.

Murrumbidgee og Murray National Park og modernisering forsyningssystemer til spildevand vandløb projekter runde ud listen.